Рецепта за кокосови сладки само с три съставки

Бързи и лесни са за приготвяне

19.12.2024 | 09:45 Редактор:
В рецептата не се съдържат много алергени.
В рецептата не се съдържат много алергени.

Типичен пасхален десерт са кокосовите сладки, но наистина могат да се правят по всяко време на годината. Тези сладки се оказват много лесни и бързи за приготвяне.

Няма нужда да ги купувате от магазина, когато сте свободни за около половин час. Все пак насладата от прясно изпечените, домашно приготвени сладки наистина си заслужава.

Не само че тези сладки са лесни за приготвяне, но те не съдържат много алергени. Тъй като са без глутен, без зърнени храни, без млечни продукти и без ядки – т.е., почти всеки може да им се наслади.

Освен това те са постни и са подходящи както за Бъдни вечер, така и за някое детско парти или фирмен купон, където се очаква да занесете нещо приготвено у дома.

За около 24 бисквити ще ви трябват:

4 големи белтъка
1/2 чаша (100 грама) гранулирана захар
1 1/2 чаени лъжички ванилов екстракт, по желание
1/4 чаена лъжичка сол
1 торбичка настърган кокос (около 5 1/3 чаши)

Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете голяма тава с хартия за печене.

В купата на миксера смесете с електрически ръчен миксер или ръчна бъркалка белтъците и захарта на средна скорост, докато станат бели и лъскави, 2 до 4 минути. Трябва да е с консистенцията на лепило. Добавете ванилията (ако използвате), солта, настъргания кокос и какао на прах (ако искате). Разбъркайте само докато се комбинират равномерно.

Използвайте средна (1 и 1/2 супена лъжица) лъжица за сладките, за да разпределите сместа върху покрития лист за печене на разстояние най-малко 2 см една от друга. Печете, като завъртите тавата за печене по средата на готвенето, докато сладките станат златисто кафяви отгоре и по краищата (20 до 22 минути).

Извадете тавата за печене от фурната. Оставете сладките да се охладят за 5 минути върху тавата за печене, след което ги прехвърлете в друг съд, докато се охладят напълно.

Съхранявайте ги в плътно затворен съд на стайна температура до два дни, в хладилник до седмица или във фризер до два месеца. 

Четете цялата рецепта в tialoto.bg.

Снимка: pixabay