Празниците са изпълнени с време за семейството, а то е най-добре прекарано с вкусна храна. Тази лесна рецепта за напукани сладки ще изпълните дома ни с прекрасен какаов аромат, а гостите и близките ни ще бъдат удивени от малките вкуснотии на масата.
Необходими продукти:
- 100 грама натурално какао
- 250 грама захар
- 300 грама брашно
- 10 грама ванилова захар
- 3 яйца с размер М
- 1/2 ч. ч. олио
- 8 грама бакпулвер
- щипка сол
- 100 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е да смесите захарта с яйцата и олиото. Разбийте ги добре. Към брашното добавете бакпулвера и солта, след което, с помощта на сито, ги добавете към разбитата вече смес.
Трябва да получите лепкаво тесто, което да се охлади за 1 час в хладилника. След това от него се оформят бъдещите напукани сладки. Топчетата се овалват в пудра захар и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
Напуканите сладки се пекат на горен и долен реотан в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Ако искате сладките да са по-твърди, ги оставете за общо 20 минути.
Четете повече в tialoto.bg.
Снимка: Pexels