fallback

Рецепта за коледни напукани сладки

Прекрасен начин да зарадваме близките

18.12.2024 | 09:58 Автор: Беатрис Младжова

Празниците са изпълнени с време за семейството, а то е най-добре прекарано с вкусна храна. Тази лесна рецепта за напукани сладки ще изпълните дома ни с прекрасен какаов аромат, а гостите и близките ни ще бъдат удивени от малките вкуснотии на масата. 

Необходими продукти:

  • 100 грама натурално какао
  • 250 грама захар
  • 300 грама брашно
  • 10 грама ванилова захар
  • 3 яйца с размер М
  • 1/2 ч. ч. олио
  • 8 грама бакпулвер
  • щипка сол
  • 100 грама пудра захар

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да смесите захарта с яйцата и олиото. Разбийте ги добре. Към брашното добавете бакпулвера и солта, след което, с помощта на сито, ги добавете към разбитата вече смес.

Трябва да получите лепкаво тесто, което да се охлади за 1 час в хладилника. След това от него се оформят бъдещите напукани сладки. Топчетата се овалват в пудра захар и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. 

Напуканите сладки се пекат на горен и долен реотан в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Ако искате сладките да са по-твърди, ги оставете за общо 20 минути. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback