Ароматът на канела ни кара да мечтаем не само за любов, но и за Коледа. Какво е празничната трапеза без канелени сладки, топъл шоколад с канелена пръчица и така популярните канелени рулца? Този път обаче насочваме вниманието ви към печените ябълки. Ароматният десерт е чудесен за коледните празници.
Необходими продукти:
- 6-7 средно големи ябълки
- 70 грама стафиди
- 3 супени лъжици смлени орехи
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- 1/2 чаена лъжица канела
- 100 грама кафява захар
- 2 супени лъжици меко масло
- 1 чаена чаша бяло или червено вино
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Смесете стафидите с орехите, захарта, канелата и лимоновата кора. Объркайте добре и добавете лъжица и половина от маслото, след което отново разбъркайте. Това е сместа за ябълките.
- Издълбайте ябълките откъм дръжката, като внимавате да не ги пукнете. Важно е да останат цели. С помощта на нож и/или лъжица се премахват семките.
- Сложете от пълнежа във всяка от ябълките.
- Намажете отгоре с останалото масло.
- Сложете в подходяща тава и залейте с избраното от вас вино.
- Печете за 30-35 минути.
Четете повече в tialoto.bg.
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: