Традицията повелява на Никулден да се яде риба, а ние ви съветваме да поднесете и от нашата специална Никулденска рибена супа. Добре е да сложите поне два вида риба.
Необходими продукти:
- 600 гр риба
- 1 голям морков
- 1 глава лук
- 4 картофа
- 1 рендосан домат
- Няколко листенца девесил и целина
- Сол
- Червен пипер
- 1 скилидка чесън - нарязан
- Фиде
Начин на приготвяне:
- Рибата се вари в леко подсолена вода около 20 мин.
- Прецежда се водата и се изсипва в тенджера 1/2 от рибената вода и 1/2 чиста вода. Наливаме олио и добавяме зеленчуците.
- Малко преди да бъдат сварени зеленчуците - добавяме обезкостената риба, фидето и подправките. Оставяме да поври още 10 мин.
- На тънка струя добавяме две разбити яйца в горещата супа и бъркаме, за да се пресекат и да станат на тънки конци.
- Сервираме гореща с парченца лимон и лют пипер по желание.
Снимка: Pexels