Пъстърва с масло, бадеми и магданоз за Никулден (РЕЦЕПТА)

Вкусно ястие за обяд или вечеря

02.12.2024 | 13:38 Редактор:
Оваляйте почистените и подсушени пъстърви в брашното, което е предварително смесено със сол и черен пипер.
Оваляйте почистените и подсушени пъстърви в брашното, което е предварително смесено със сол и черен пипер.

Остават броени дни до Никулден. Решихте ли вече какво ще сложите на трапезата на 6 декември? Ако все още не сте, подготвили сме ви лесна рецепта за пъстърва с бадеми, масло и магданоз, която със сигурност ще се хареса на цялото ви семейство.

Необходими продукти:

  • пъстърва - 4 бр. малки
  • бадеми - 100 г
  • магданоз - 1 ч.л. ситно нарязан
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне: 

  1. Оваляйте почистените и подсушени пъстърви в брашното, което е предварително смесено със сол и черен пипер.
  2. Изтръскайте излишното брашно. Загрейте част от маслото, поръсете с магданоз и лимонов сок, след което изпържете пъстървите от двете страни.
  3. Прехвърлете изпържените пъстърви в затоплени чинии, отгоре наредете изпържените в бадеми и залейте със сгорещено масло.

Снимка: Pexels