Остават броени дни до Никулден. Решихте ли вече какво ще сложите на трапезата на 6 декември? Ако все още не сте, подготвили сме ви лесна рецепта за пъстърва с бадеми, масло и магданоз, която със сигурност ще се хареса на цялото ви семейство.
Необходими продукти:
- пъстърва - 4 бр. малки
- бадеми - 100 г
- магданоз - 1 ч.л. ситно нарязан
- брашно - 2 с.л.
- масло - 60 г
- лимонов сок - от 1 бр.
- черен пипер
- сол
свързани
Начин на приготвяне:
- Оваляйте почистените и подсушени пъстърви в брашното, което е предварително смесено със сол и черен пипер.
- Изтръскайте излишното брашно. Загрейте част от маслото, поръсете с магданоз и лимонов сок, след което изпържете пъстървите от двете страни.
- Прехвърлете изпържените пъстърви в затоплени чинии, отгоре наредете изпържените в бадеми и залейте със сгорещено масло.
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: