Дубайски шоколад с шамфъстък и кадаиф (РЕЦЕПТА)

С правилните съставки и малко търпение, ще можете да създадете своя версия на това лакомство

07.11.2024 | 14:38 Редактор:
Хрупкаво удоволствие.
Хрупкаво удоволствие.

Дубайският шоколадов завладя света и ако сте имали щастието да го опитате, знаете колко невероятно вкусен е той! Плънка от хрупкав, запечен кадаиф, обгърнат в крем от шамфъстък и тахан, покрита с богат шоколадов слой – истинско удоволствие за сетивата.

Но знаете ли, че можете да си направите този шоколадов бар и у дома? С правилните съставки и малко търпение, ще можете да създадете своя версия на това лакомство и да се насладите на вкуса му по всяко време!

Необходими продукти:

  • 400 мл шоколадов чипс (може да използвате черен или млечен шоколад)
  • 3 супени лъжици кокосово масло (може и краве масло)
  • 1 супена лъжица тахан
  • 225 грама кремообразна паста от шамфъстък
  • 170 грама кадаиф
  • щипка сол

Инструкции за приготвяне:

Използвайте голям тиган с високи стени за приготвянето на пълнежа. Ако имате по-малък тиган, препоръчително е да го направите на два пъти – разделете маслото и кадаифа наполовина и ги запечете поотделно, за да се получи напълно хрупкав резултат.

В големия тиган разтопете маслото на среден огън и добавете кадаифа, като го раздробявате с ръце, докато го добавяте. Запечете кадаифа добре от всички страни. Този процес ще отнеме около 10 минути, за да се постигне необходимата хрупкавост.

В голяма купа смесете пастата от шамфъстък, тахана и солта, след което добавете запечения кадаиф и разбъркайте добре.

Поставете двете форми върху тава. Разтопете тъмния или млечния шоколад на водна баня или в микровълнова, докато стане гладък. Изсипете го във формите и оставете излишния шоколад да се отцеди, като се уверите, че шоколадът покрива напълно стените и не се събира прекалено много в ъглите. Остържете излишния шоколад по стените на формите и оставете да се стегне в хладилника.

Разпределете сместа с кадаиф и шамфъстък равномерно в двете форми и загладете с наклонена шпатула. След това добавете останалия шоколад отгоре и отново загладете с шпатула.

Оставете шоколада напълно. След като е готов, внимателно го извадете от формите и се насладете!

Снимка: Facebook


1
2 rate up comment rate down comment 0
Тъй като
преди 1 месец
Швейцарският вече е бъкан с палмова мазнина и е гаден за ядене затова дубайският е по-хубав докато и него не развалят!!! Ние не сме овце знаем отровата от Запада с която ни хранят не само в шоколада!!! Сигнализирай за неуместен коментар