fallback

Джинджифилът на прах е полезен за храносмилането и имунитета

Той има антибактериално и антивирусно действие

30.10.2024 | 10:14 Автор: Деси Николова

С пикантния си и ароматен вкус джинджифилът е чудесно допълнение към смутита, фрешове, супи, сосове, ястия и дори за чай. Подобно на много други подправки, джинджифилът носи редица здравословни ползи. Можем да изберем да купим корен от джинджифил, но ако нямаме време да го белим, нарязваме и настъргваме, лесно можем да го заменим с джинджифил на прах. 

Помага за успокояване на стомаха

Една от най-добрите подправки за успокояване на стомаха и намаляване на гаденето е джинджифилът. Смята се, че консумацията му допринася и за подобряване на неразположения като подуване на корема и газове, стомашни спазми.

Със своите антиоксиданти и противовъзпалителни свойства джинджифилът може да помогне за облекчаване на стомашни болки, менструални болки и да насърчи храносмилателния баланс.

За подобряване на имунитета 

Джинджифилът има антибактериално и антивирусно действие, затова може да помогне в борбата с настинките и грипа, сочат изследвания. Консумирането на джинджифил на прах може да помогне за успокояване на болното гърло чрез намаляване на възпалението.

Също така, консумацията му допринася и за повишаване на защитните сили на организма.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Freepik

fallback
Още от Любопитно
fallback