Как да разберем когато мъжете крият, че ни харесват

Определени действия ни показват, че те си падат по нас

28.10.2024 | 21:55 Редактор:
Важно е да се вгледаме в малките детайли.
Важно е да се вгледаме в малките детайли.

Има някои действия, които ни подсказват, че даден мъж си пада по нас. Проучване от приложение за запознанства разкри, че над 70% от мъжете не смятат, че е приемливо да кажат на една жена, че тя изглежда добре или директно, че я харесват. 

Той винаги е наоколо

Не е ли странно как този мъж често се оказва в близост до вас, вашето местоположение или в полезрението ви? Независимо дали е в любимото ви кафене или на партито на приятел, той просто изглежда се появява магически там където сте и вие.

Сега това може да е просто съвпадение. Но ако продължава да се случва отново и отново, може би пък не е просто случайност. Мъж, който е тайно привлечен от вас, може да не е в състояние да ви го каже, но пък ще се опитва да кръжи в близост до вас. Това е един от онези фини признаци, които сами по себе си може да не означават много. Но когато се комбинира с други сигнали, това може да е силна индикация, че този мъж наистина ви харесва, но не смее да признае чувствата си.

Той помни малки детайли за вас

Сега, това е малко сложно, защото трябва да можете да забелязвате малките детайли. Но повярвайте, заслужава си да обърнете внимание. Изследванията са установили, че е по-вероятно да запомним неща за хората, към които сме привлечени.

Така че ако въпросният мъж помни коя книга четете в момента, дори да сте му го споменали мимоходом, или коментира ваше хоби, за което малко хора знаят, че имате... Внимавайте за тези незначителни признаци на интерес. Те могат да бъдат наистина показателни, когато става въпрос за разбиране на скритите му намерения към вас.

Той изглежда безразличен,  но някак не е последователен в това

Звучи странно, нали? Бихте очаквали някой, който е привлечен от вас, да прояви интерес, а не безразличие. Но понякога се случва точно обратното. Ако мъж се опитва да скрие чувствата си към вас, той може да компенсира прекалено много и да се държи така, сякаш изобщо не ви забелязва.

Той може да избягва зрителен контакт, да изглежда незаинтересуван от вашите истории или дори да ви игнорира в социалните медии.

Но погледнете по-отблизо. Ако безразличието му изглежда странно нехарактерно или непоследователно, това може да е маска за истинските му чувства. Обърнете внимание и на езика на тялото му. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels