Обиколките в чужбина се отразяват добре на диагностицирания с рак Чарлз III

Диагнозата няма да му попречи да лети през 2025 г., каза служител на Бъкингамския дворец

27.10.2024 | 14:15 Редактор:
Обиколките на Чарлз III вече са планирани.
Обиколките на Чарлз III вече са планирани.

Служител на Бъкингамския дворец заяви, че раковата диагноза на крал Чарлз III няма да му попречи да лети в чужбина през следващата година, докато монархът завършваше обиколка в Австралия и Самоа, предаде АФП.

"В момента работим по съвсем нормално изглеждаща програма за пълни чуждестранни обиколки за следващата година, което за нас е голям успех, за да знаем, че можем да мислим в тази посока", каза служителят.

По-рано тази година Чарлз беше диагностициран с неизяснен вид рак, но лекарите се съгласиха, че може да прекъсне лечението си, за да му позволят да пътува до Австралия и Самоа. През април дворецът обяви, че той ще се върне към публичните си задължения в ограничена степен, тъй като лекарите са "много окуражени" от напредъка му.

Длъжностното лице добави, че кралят е "процъфтявал", благодарение на програмата на обиколката, която е повишила "духа, настроението и възстановяването му".

Обиколката е първата на Чарлз в Австралия, където той е и държавен глава, откакто стана крал след смъртта на кралица Елизабет II през септември 2022 г. Чарлз и кралица Камила отпътуваха от Самоа на 26 октомври след 11-дневна маратонска обиколка, по време на която кралят имаше повече от 30 ангажимента. Кралската двойка посети Сидни, Канбера и самоанската столица Апия, където Чарлз присъства на среща на страните от Общността на нациите.

Снимка: БГНЕС