Храни и напитки, които ни правят още по-гладни

Някои от тях съдържат празни калории и прости въглехидрати

25.10.2024 | 22:40 Редактор:
Захарите в някои храни предизвикват внезапен глад.
Захарите в някои храни предизвикват внезапен глад.

Повишеният ни апетит може да се дължи на храни, които консумираме, смятайки, че с тях ще се нахраним. В някои от тези храни се съдържат захари, прости въглехидрати, празни калории от добавени вещества, които дават краткотрайно усещане за ситост. 

Подсладени и газирани напитки 

Другият вид напитки, които ви карат да огладнявате и да консумирате вредни храни с излишни калории са подсладените и газираните напитки. Захарите в тях предизвикват внезапен глад, на който трудно може да се устои. Често хората, които редовно пият подсладени напитки, изпитват глад за още сладко. Причината е в скоковете в стойностите на кръвната захар, които тези напитки предизвикват.

Паста и пица

Пастата и пицата са основен компонент от италианската кухня и са любими на милиони хора по света. Вкусовите качества на пастата и пицата са неоспорими за разлика от хранителната им стойност. Скоро след като сте яли пица или паста има вероятност отново да огладнеете по същата причина, поради която огладнявате след консумация на тестени храни.

Пакетирани храни 

В повечето пакетирани храни и лакомства има добавени изкуствени съставки, които причиняват внезапен глад скоро след консумацията им. Чипсове, солети, пържени ядки с панирана обвивка, крекери, снаксове са само част от примерите, които носят единствено празни калории и глад след себе си.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels