Три зодии трябва да се научат да казват "не"

Важно е да поставят граници, за да не бъдат използвани от другите

25.10.2024 | 12:20 Редактор:
Някои зодиакални знаци имат склонност да са по-угоднически настроени към близките си.
Някои зодиакални знаци имат склонност да са по-угоднически настроени към близките си.

Най-често по безобидни причини прекрачване границите. Например, шефът иска да останете на работа до късно, за да се подготвите за утрешната презентация, въпреки че имате семеен или друг ангажимент вечерта. 

Някои зодиакални знаци имат склонност да са по-угоднически настроени към близките си и към познатите. Те са грижовни, мили или избягващи конфликтите, което прави за тях поставянето на граници трудна задача.

Тези зодии трябва да се научат да поставят граници и да казват твърдо "не" преди края на годината:

Рак

Вашето дълбоко желание да се грижите за другите прави невъзможно да се грижите за самите  себе си. Не ви остава време, което поне малко (ако не и повече) да посветите на себе си и личните си нужди.

Колкото повече ви е грижа за другите хора, толкова по-малко ще има причината те да си тръгват – и толкова по-малко време ще трябва да се тревожите за тяхното напускане. Обърнете част от тази закрилническа природа навътре към личността си.

Везни

Просто защото казването на "не" може да доведе до разочарование на някого или до конфликт, вие избирате да казвате винаги "да". Този ваш план за дипломация обаче често има обратен ефект върху личността ви, тъй като ви кара да трупате негодувание към другите. Ако не се научите как да поставяте твърди граници около това, което искате или от което имате нужда, никога няма да сте истински доволни от общуването си с другите. 

Стрелец

С края на още една година вие отново гледате календара си, чудейки се как сте го препълнили толкова много. Отново. Година след година казвате "да" на всичко, без да проверявате дали вече сте заети, просто защото проектът или предложението звучи забавно и интересно.

Въпреки че можете да живеете и по-забързано, това в даден момент започва да е за сметка на графика ви за сън и почивка. Вашите енергийни нива не са толкова бездънни, колкото са били преди време. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: pixabay