Стресът и липсата на време са неизбежна част от живота ни. Но натовареното ежедневие не трябва да е пречка за здравословен начин на живот и правилно хранене. Ето няколко лесни и бързи рецепти, които ще ви заситят и ще можете да приготвите за кратко време:
Пилешко с броколи
Необходими продукти:
- ½ ч. ч. пилешки бульон с ниско съдържание на сол
- 1/3 ч. л. соев сос с намалено съдържание на сол
- 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 3 с. л. мед
- 2 с. л. царевично нишесте
- 1 ч. л. ситно настърган обелен джинджифил
- 2 ч. л. препечено сусамово масло
- 1 с. л. олио
- 500 г обезкостени пилешки бутчета или гърди без кожа, нарязани
- 2 средно големи глави броколи, нарязани на малки розички
- 1 ч. ч. варен кафяв или бял ориз и препечени сусамови семена за сервиране
Начин на приготвяне:
В малка купа разбийте бульона, соевия сос, чесъна, меда, царевичното нишесте, джинджифила и сусамовото масло, докато царевичното нишесте се разтвори. В голям тиган или уок на силен огън загрейте олио. Гответе пилето, (докато лесно се освободи от тигана – една до две минути). Разбъркайте и продължете да готвите, като разбърквате от време на време, докато стане златисто кафяво от всички страни (за още около 5 минути). Прехвърлете в чиния. В същия тиган на средно слаб огън сложете броколите в сместа с бульона. Покрийте тигана и оставете броколите да се задушават, докато станат хрупкави (2 до 3 минути).
Открийте и върнете пилето и всичко останало в тигана. Гответе, като разбърквате, докато сосът се сгъсти и пилето и броколите се покрият добре (още една до две минути). Разпределете ориза в чинии или купи. Отгоре поръсете със сусам. Добавете парчетата пиле и броколи.
Порции: 4 - 6
Време за подготовка: 5 мин
Общо време: 20 мин
Кал/порция: 376
Четете повече в az-jenata.bg
Снимка: Freepik