fallback

Натурални средства за облекчаване на екзема

Гелът от алое вера има много мощни успокояващи свойства

21.10.2024 | 15:40 Автор: Деси Николова

Екземата е упорито кожно състояние, но с домашни средства можете успешно да облекчите симптомите като сърбеж, зачервяване и лющене.

Кокосово масло

Кокосовото масло е прекрасен натурален продукт, който има прекрасни свойства срещу екзема. Кокосовото масло съдържа мастни киселини, които проникват дълбоко в кожата, помагат за възстановяването на клетките, намаляват лющенето и сърбежа. Мастните киселини в кокосовото масло имат чудесен хидратиращ и подхранващ ефект. В допълнение кокосовото масло има противовъзпалителни свойства, които облекчават възпалението при екзема.

Алое вера

Натуралният гел от алое вера има много мощни успокояващи и противовъзпалителни свойства, които помагат при екзема. Алое вера намалява сърбежа, лющенето, помага да премахнете сухотата, тъй като хидратира кожата в по-дълбоките ѝ слоеве. Гелът от алое вера е известен с облекчаващите си свойства за кожата, включително при слънчеви и топлинни изгаряния. Полезен е през зимата за хидратиране и омекотяване на сухата и раздразнена кожа.

Студен компрес

Налагането на студен компрес върху засегнатите от екзема кожни участъци е добър начин да облекчите сърбежа и да успокоите пристъпите на раздразнение. Избягвайте мокренето на кожата, защото впоследствие то увеличава сухотата и лющенето. Вместо това използвайте студени компреси за многократна употреба, например торбички с охлаждащ се гел.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Freepik

fallback
Още от Любопитно
fallback