Правим ли прекалено много компромиси във връзката?

Съвършенството е нереалистично

18.10.2024 | 08:37 Редактор:
Нужна е подкрепа във връзката.
Нужна е подкрепа във връзката.

Във всяка връзка е главно да има баланс и равенство в отношенията, за да се чувстват добре и двамата души. Ако имате твърде ниски стандарти в една връзка, това може да попречи на способността на вас и партньора ви да изградите щастливи, хармонични отношения, които да имат потенциал в бъдеще.

Докато стандартите за взаимоотношения са субективни и варират от човек на човек, една често срещана причина за понижаването им е времето. Първоначално може да сте имали големи очаквания, но с течение на времето да сте осъзнали, че съвършенството е нереалистично и че са необходими компромиси.

Постоянно правите компромиси с нуждите си

Понякога може да поставите другия човек на първо място, но все пак има една тънка граница, която не трябва да преминавате. Никога не трябва да имате усещането, че сякаш винаги "губите" в споровете с половинката си или винаги поставяте нейните нужди над своите. Ако постоянно чувствате, че компрометирате желанията и нуждите си във връзката си, може би трябва да се замислите какво точно получавате от тези отношения.

Никога не трябва да бъдете жертвата във връзката, пренебрегвайки собствените си нужди с надеждата, че любовта на партньора ви в крайна сметка ще стане реципрочна!

Не очаквате подкрепа от партньора си

Когато нещата станат трудни или се справяте с определени отговорности сами, е хубаво да можете да потърсите някого за утеха, подкрепа и грижа и често пъти този човек трябва да е вашият партньор. Въпреки това, ако той или тя не ви предлага подкрепа, а вие пък изобщо не я очаквате, може да искате да преосмислите връзката си.

Да бъдеш с някого, просто за да бъдеш с някого, е много по-различно от това да бъдеш във взаимно подкрепящи се и грижовни отношения.

Вие сте постоянно отегчени

"Скуката" в рамките на една връзка може да е знак, че някой има ниски стандарти по отношение на способността на своя партньор да бъде този, който внася щастие, хумор и забавление в съжителството и това може да навреди на връзката като цяло. Добре е да искате малко вълнение във връзката си!

Търпите липса на уважение

Ако вашият партньор демонстрира липса на уважение към вас и вие търпите това, то летвата ви в любовта явно е твърде ниска! Това е знак, че имате ниски стандарти за партньора си и че не изисквате уважение в отношенията, подценявайки собствената си стойност. Опитайте се да накарате партньора си да ви цени повече и да не ви приема за даденост. Никога не се примирявайте с неконструктивна критика или груби забележки от страна на партньора си.

Четете повече в tialoto.bg.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 2128 гласа

Снимка: Pexels