fallback

От цигулката до спиращи дъха кадри - как фотографията плени Ясен Тодоров?

"Много е важно снимката да покаже нещо, което няма нужда да се обяснява", сподели фотографът

17.10.2024 | 19:35 Автор: Искра Ангелова

За трета поредна година фотоконкурсът на National Geographic награди любители на фотографията по време на специалното събитие "Фотографията на фокус".

Ясен Тодоров ни даде възможност да погледнем света отвисоко от неговия самолет и разказа невероятни случки от снимането по време на пилотиране. Той прикани младите фотографи да снимат отвисоко не само с дрон, но и с камера, за да имат възможност да гледат света от различни перспективи и интересни места.

Печели конкурс след конкурс

"По професия аз съм професор по цигулка и преподавам в Държавния университет в Сан Франциско вече 21 години. С фотография започнах покрай една друга страст - аз съм професионален пилот и инструктор, и тъй като прекарвах много време в самолети с мои ученици, започнах да снимам. Но първо с телефона, а после с по-хубав апарат. И така преди 10 години реших, че искам да се развия във фотографската сфера", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Така той започва да печели и конкурси.

"Взех най-голямата награда на National Geographic през 2018 година. През 2019 година взех втора награда, а през 2020 година станах "Фотограф на годината" за National Geographic. Моята страст към фотографията с развива и в момента. Много е важно снимката да покаже нещо, което няма нужда да се обяснява, а не за нея да четеш 2-3 параграфа", обясни той.

Чуйте повече в интервюто на Благовест Илиев.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 2028 гласа

fallback
Още от Любопитно
fallback