Съвети за здрави и дълги нокти

Пийте поне 8 чаши вода на ден

17.10.2024 | 10:40 Редактор:
Ако организмът е дехидратиран, тогава не може да мечтаете за здрави и красиви нокти.
Ако организмът е дехидратиран, тогава не може да мечтаете за здрави и красиви нокти.

Важното е ноктите ни да бъдат здрави, за да имаме красив и нежен маникюр. Сред грижите, които са важни за поддържане на здрав маникюр, са носенето на домакински ръкавици при миене на чинии, почистване на дома, прием на храни или хранителни добавки, богати на витамин Е и Омега-3 мастни киселини.  

Хидратирайте добре тялото си

Пиете ли достатъчно вода? Това е важно за много аспекти на здравето, като ноктите не са изключение. Ако организмът е дехидратиран, тогава не може да мечтаете за здрави и красиви нокти. Чай, кафе, фрешове, смутита - те са чудесни и полезни, но не забравяйте, че тялото ни е изградено от 70% вода. Ето защо тя трябва да е основна напитка за вас всеки ден. Както препоръчват специалисти, поне 8 чаши вода на ден.

Обогатете менюто си с фолиева киселина

Известна също като витамин B9, фолиевата киселина се съдържа в редица полезни храни, сред които фъстъци, брюкселско зеле, различни видове ориз, спанак, авокадо, броколи, телешки черен дроб, грах, боб, пълнозърнести храни и други. Може да си набавите фолиева киселина и под формата на хранителни добавки, но след предварителна консултация с лекар.

Избягвайте ацетона

Все още се предлагат лакочистители, които съдържат ацетон, който е мощен химикал. Въпреки че отстранява лесно лака от ноктите, ацетонът води до сухота и чупливост на нокътната плочка. Ето защо, за да подобрите състоянието на ноктите си и те да са здрави и да растат бързо, избирайте лакочистител без ацетон.

Четете повече в az-jenata.bg.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 1773 гласа

Снимка: Pexels