"Криворазбраната цивилизация" с премиера в Музикалния театър на 1 ноември

Билетите вече са в продажба

16.10.2024 | 17:52 Редактор:
"Криворазбраната цивилизация" с премиера в Музикалния театър на 1 ноември

В Деня на народните будители  - 1 ноември, е първата премиерна вечер на музикалната комедия “Криворазбраната цивилизация” в Музикалния театър. Режисьор на спектакъла е Николай Гундеров, познат на публиката с неподправения си почерк в жанра комедия. Той е и сценарист на новия текст по пиесата на Добри Войников.

Музиката е на композитора Дечо Таралежков, но както и той вмъква съвременни за 70-те години хитове, така и днес в предстоящата премиера ще бъдат вплетени музикални цитати от емблематични песни. Диригент-постановчик на музикалната комедията е Юли Дамянов. 

В сюжетната линия Анка е изправена пред огромното предизвикателство да се яви на европейски музикален конкурс. А Хаджикостови могат да си позволят най-доброто за дъщеря им, но с една уговорка със зрителя - всичко е според вкуса им. Сценографията на спектакъла е поверена на Николай Николов и обещава смели решения. В дома на Хаджи Коста и Злата личат огромните мащаби на един прогресиращ бизнес. Като доказателство на този грандиозен мащаб на сцената на Музикалния театър ще има басейн. 
    
Впечатляващата поява на всеки един от персонажите, освен с великолепна актьорска игра, публиката ще види и голям брой екстравагантни костюми, дело на младата костюмографка Илина Грозева. Хореограф на спектакъла е Татяна Янева, нейният стил е любим и познат на зрителите на Музикалния театър. Координатор на проекта е Пеньо Пирозов.

В ролите на Мосю Маргариди са Александър Панайотов и Денис Бояджиев, в ролята на Анка влизат Елица Аврамова, Илона Иванова и Зорница Дамянова. Валентина Корчакова, Людмила Козарева и Марияна Арсенова ще се превъплатят в образа на Злата, в образа на Хаджи Коста зрителите ще видят любимците на публиката - Христо Сарафов и Александър Мутафчийски. 

Участват още артистите - Кръстан Кръстанов, Николай Борисов - в ролята на Автора, Стефани Кръстева-Павлова и Теменужка Трифонова публиката ще види като Марийка, Маг Стойна са Деница Шопова, Станимира Грозева и Юлия Маринова, Певецът - Владимир Грудков, Пеньо Пирозов, Димитраки - Георги-Маноел Димитров, Стефан Петков, Митьо - Александър Милев, Тодор Велков, Райчо - Денко Проданов, Димитър Райков, Пенчо - Димитър Иванов, Калоян Ченов, Вокален педагог - Александър Василев, Лъчезар Лазаров, Бодигард - Антонио Дачовски, Емануил Алурков, Майстор Станьо - Георги Ханджиев, Венцислав Динов, Минувачки - Нелли Динева, Петя Миленова. В музикалната комедия участват оркестърът, балетът и хорът на Музикалния театър. 

Втората премиера е на 2 ноември 2024 г.    Билетите вече са в продажба на касата на Музикалния театър, в сайта на театъра и могат да бъдат закупени от всяка каса на easypay в страната.