fallback

Катастрофалният провал на "Жокер: Лудост за двама"

Това е формула за неуспех

15.10.2024 | 16:45 Автор: Деси Николова

Перфектната първа част на "Жокер" донесе на главния си актьор "Оскар". Дългоочакваното продължение с ново звездно попълнение обещаваше да издигне рейтингите още по-високо. Хоакин Финикс се завърна пред камерата, а Тод Филипс - зад нея. Огромната рекламна кампания и леко загадъчният подход към промотирането създаваха очаквания за сигурен успех. Въпреки това, резултатът е катастрофален провал.

Това е историята на "Жокер: Лудост за двама". Вторият филм на Тод Филипс за злодея от Готъм излезе на голям екран на 6 октомври и вече е белязан от негативни рекорди. Още с новината, че продължението на оригиналния "Жокер" ще бъде мюзикъл, някак си раздели публиката на два враждуващи лагера. Според едните, така историята ще се разнообрази и ще покаже налудничавата природа на героя още повече, но другите твърдяха, че това е формула за неуспех. Явно вторите ще се окажат прави.

Въпреки завръщането на Хоакин Финикс, който спечели "Оскар" за най-добър актьор именно заради превъплъщението си в Артър Флек/Жокера, "Жокер: Лудост за двама" определено не се хареса нито на публиката, нито на критиците. Първите реакции изобщо не са обещаващи, а филмът дори се сдоби с оценка D от престижния сайт CinemaScore. Според Variety, това е най-ниската оценка за комиксов филм, като досега "титлата" се държеше от "Фантастичната четворка", която има рейтинг от C-.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback