Катастрофалният провал на "Жокер: Лудост за двама"

Това е формула за неуспех

15.10.2024 | 16:45 Редактор:
''Лудост за двама'' определено не се хареса на публиката.
''Лудост за двама'' определено не се хареса на публиката.

Перфектната първа част на "Жокер" донесе на главния си актьор "Оскар". Дългоочакваното продължение с ново звездно попълнение обещаваше да издигне рейтингите още по-високо. Хоакин Финикс се завърна пред камерата, а Тод Филипс - зад нея. Огромната рекламна кампания и леко загадъчният подход към промотирането създаваха очаквания за сигурен успех. Въпреки това, резултатът е катастрофален провал.

Това е историята на "Жокер: Лудост за двама". Вторият филм на Тод Филипс за злодея от Готъм излезе на голям екран на 6 октомври и вече е белязан от негативни рекорди. Още с новината, че продължението на оригиналния "Жокер" ще бъде мюзикъл, някак си раздели публиката на два враждуващи лагера. Според едните, така историята ще се разнообрази и ще покаже налудничавата природа на героя още повече, но другите твърдяха, че това е формула за неуспех. Явно вторите ще се окажат прави.

Въпреки завръщането на Хоакин Финикс, който спечели "Оскар" за най-добър актьор именно заради превъплъщението си в Артър Флек/Жокера, "Жокер: Лудост за двама" определено не се хареса нито на публиката, нито на критиците. Първите реакции изобщо не са обещаващи, а филмът дори се сдоби с оценка D от престижния сайт CinemaScore. Според Variety, това е най-ниската оценка за комиксов филм, като досега "титлата" се държеше от "Фантастичната четворка", която има рейтинг от C-.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС