Четири причини да ядем по-често кестени

Можете да ги приготвяте сварени или печени

15.10.2024 | 08:46 Редактор:
Богати са на фибри.
Богати са на фибри.

Сезонът на есента е богат на кестени, както на конския кестен, така и на другия, който наричат сладък и се яде. Кестените имат много приятен вкус, съдържат ценни микроелементи и имат различни ползи за здравето. Можете да ги приготвяте сварени или печени, в зависимост от вашите предпочитания. Ето 4 причини да ядете кестени по-често:

Подобряват храносмилането

Вкусните кестени са богати на фибри, както разтворими, така и неразтворими. Разтворимите помагат естествено да се намали холестеролът и да се стабилизират нивата на кръвната захар. От друга страна неразтворимите фибри подпомагат изхождането и по този начин намаляват риска от появата на запек.

В 100 г печени кестени се съдържат около 6 г от полезните фибри.

Богати са на витамини

Кестените съдържат витамин B6, а също така фолиева киселина, тиамин и рибофлавин. Освен че дават енергия на тялото ви, кестените се грижат за красотата на кожата и подобряват мозъчната функция.

Четете повече в az-jenata.bg.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
63%
Категорично "не".
22%
Колебая се, още не съм решил/а.
10%
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
5%
Общо 2174 гласа

Снимка: pixabay