Полезни храни за прочистване на черния дроб

Той е един от най-важните ни органи

13.10.2024 | 23:00 Редактор:
Чесънът и цитрусовите плодове са от най-полезните.
Чесънът и цитрусовите плодове са от най-полезните.

За организма ни е важно каква храна приемаме. Детоксикацията е свързана с почивка, почистване и подхранване на цялото тяло. Елиминирането на токсините ни помага да поддържаме оптимално здраве. Един от най-важните органи в човешкото тяло, който ежедневно работи за неговия детокс е черният дроб.

Едни от най-полезните храни за прочистване на черния дроб са авокадо, червено цвекло, моркови, домати, лук.

Чесън

Известно е, че той е богат на серни съединения, които са от съществено значение за поддържането на черния дроб и активирането на ензимите, които са отговорни за елиминирането на токсините от тялото.

Цитрусови плодове 

Едни от най-полезните за здравето на черния дроб. Лимони, портокал, лайм, грейпфрут, са с високо съдържание на витамин С и други антиоксиданти. Консумацията им допринася за естествените очистващи способности на черния дроб.

Корен от куркума

Коренът от куркума е най-добрият приятел на черния дроб, сочат изследвания. Куркумата действа противовъзпалително и е богата на антиоксиданти.

Подправката съдържа голямо количество антиоксиданти, които помагат за възстановяването на чернодробните клетки, предпазват от увреждане на клетките и подпомагат детоксикацията, сочат изследвания.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels