Упражнения за стегнати бедра

Клековете са един от най-ефикасните методи

10.10.2024 | 13:02 Редактор:
Нападите са друго чудесно упражнение за целта.
Нападите са друго чудесно упражнение за целта.

Упражненията помагат да постигнем желаната от нас форма. Стегнатите и тонизирани бедра са често срещана фитнес цел за много хора, тъй като тази област е ключова за общото усещане за физическа форма и увереност. За да постигнете желаните резултати, е важно да се изпълняват специфични упражнения, които укрепват мускулите в бедрата и долната част на тялото.

Клекове

Клековете са едно от най-ефективните упражнения за стягане на бедрата и седалищните мускули. Те активират както квадрицепсите (предната част на бедрата), така и задната част на бедрата и седалището. За да изпълните клек правилно, застанете с крака на ширината на раменете, като стъпалата ви сочат леко навън. Бавно клякайте, като свивате коленете и избутвате бедрата назад, сякаш искате да седнете на стол.

Дръжте гърба изправен и гледайте напред. Спуснете се, докато бедрата ви станат успоредни на пода, след което се изправете. Изпълнявайте 3 серии по 12–15 повторения за най-добри резултати.

Напади

Нападите са друго чудесно упражнение за бедрата, което укрепва също и седалището, и квадрицепсите. Те също така помагат за подобряване на баланса и координацията. За да направите напад, застанете с крака на ширината на бедрата. Направете голяма крачка напред с десния крак, като спускате тялото, докато коляното на задния крак почти докосне пода.

След това се върнете в изходна позиция и повторете с другия крак. Можете да направите 3 серии по 10-12 повторения на всеки крак.

Странични напади

Страничните напади акцентират върху вътрешната и външната част на бедрата, като подобряват тонуса на тези области. За да изпълните страничен напад, застанете с краката на ширината на бедрата, след което направете странична крачка с десния крак, като спускате бедрата към пода и държите левия крак изправен.

Тялото ви трябва да се наклони леко напред, а тежестта да е върху десния крак. Върнете се в изходна позиция и повторете с другия крак. Това упражнение е идеално за оформяне на бедрата и може да се прави по 3 серии по 10 повторения за всеки крак.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pexels