fallback

Магията на кристалния кварц - лечение, баланс и духовна яснота

Кварцът подобрява интуицията

10.10.2024 | 08:54 Автор: Деси Николова

Кристалният кварц, известен като "велик лечител", е мощен камък, който усилва енергията, балансира чакрите и подпомага емоционалното и духовно лечение. В астрологията той резонира с всички зодиакални знаци и усилва положителните качества на човека, носейки защита и яснота.

Като енергиен усилвател, кристалът е чудесен инструмент за манифестация и за работа с планетарните енергии, особено при важни транзити като влизането на Юпитер в знака ви.

Кристалният кварц носи умствена яснота и емоционален баланс, което е особено полезно за водните знаци (Рак, Скорпион, Риби), склонни към силни емоции. Той стабилизира драматичните настроения и помага при негативни мисловни модели.

Кварцът подобрява интуицията и духовната осъзнатост, което е ценно и за въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей), като изяснява психическите способности при медитации. Астрологично той действа като защитен камък, отблъсквайки негативна енергия при трудни периоди като Сатурновото завръщане или лунни затъмнения и помага да се хармонизират чакрите.

Снимка: Freepik

fallback
Още от Любопитно
fallback