fallback

Новата биография на Селин Дион разкрива съкровените ѝ тайни

Последните години са особено тежки за популярната певица

09.10.2024 | 09:01 Автор: Деси Николова

В продължение на повече от три десетилетия, Селин Дион остава едно от най-изявените имена на световната сцена, а публиката продължава да бъде очарована от живота ѝ още от самото начало на нейната кариера. След като предизвика сензация с изпълнението си на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г., певицата отново привлече вниманието към себе си след продължително отсъствие.

Нова биография за музикалната звезда, написана от френската писателка Елизабет Рейно, навлиза в нейния интимен свят и разкрива съкровени моменти от живота ѝ. "Селин Дион. Силата на любовта" разказва за невероятния успех на един изключителен артист, но и за необикновената съдба на забележителна жена, надарена с непоколебима смелост и воля.

Селин Дион напуска малкото селце Шарльоман в Квебек и е открита и тласната по пътя към върха от мъжа на живота си Рене Анжелил – брилянтен продуцент, който знае как да ѝ осигури най-добрите текстописци и композитори. Изпълнителка със златен глас, тя триумфира на световните сцени. Зад гърба си има милиони продадени албуми, международни турнета, за които билетите се изкупуват за рекордно кратко време, легендарно шоу в Лас Вегас, което събира зрители от цял свят повече от 10 години и редица престижни отличия, сред които 6 награди "Грами".

Последните години са особено тежки за популярната певица. Дали смъртта на любимия ѝ Рене през 2016 г., а след това и на майка ѝ Терез Дион през 2020 г., не слагат фатален край на кариерата ѝ? Селин Дион се отказва от голямото си турне Courage World Tour, но нейните фенове очакват с надежда завръщането ѝ и се чудят: ще я видят ли един ден отново на сцената за постоянно? И ще победи ли тежкото неврологично заболяване, засегнало всеки аспект от живота ѝ?

Артист като Селин Дион, който се бори се с всякакви предизвикателства на съдбата, никога не се отказва от мечтите си. А нейната най-голяма тръпка си остават музикалната сцена и срещите с великолепната ѝ публика. В книгата Елизабет Рейно представя подробен портрет на съвременната икона от скромното начало до паметния възход на нейната световна слава, информира БНР.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback