fallback

Тейлър Суифт стана най-богатата жена музикант с $1,6 млрд. състояние

600 млн. долара от парите на певицата идват от приходи от турнето и от отчисления

07.10.2024 | 17:30 Автор: Деси Николова

Тейлър Суифт вече е най-богатата жена музикант в света, с лично състояние от 1,6 милиарда долара, съобщава "Euronews".

Така певицата изпреварва Риана и заема втора позиция в общия списък на най-богатите музиканти в света, само след Jay-Z, чието нетно състояние е 2,5 млрд. долара.

Въпреки че Риана (1,4 млрд. долара нетно състояние) все още държи титлата "най-богатата жена музикант за всички времена", след като в даден момент имаше 1,77 млрд. долара състояние, Суифт може скоро да ѝ открадне и тази корона.

"Forbes" потвърди новината, като обнови финансовия статус на Суифт след историческия успех на Eras Tour и оцени, че 600 млн. долара от състоянието на певицата идват от приходи от турнето и от отчисления, докато 125 млн. - от инвестиции в недвижими имоти.

Суифт също така е спечелила 100 млн. долара от стрийминг в Spotify само за миналата година до голяма степен благодарение на албума ѝ от 2022 г. "Midnights" и презаписаната версия на албума "1989 (Taylor's Version)".

Това, което отличава Суифт, е че за разлика от много други музиканти, нейното състояние на първо място идва от музикалната ѝ кариера. Тя е единственият музикант в историята, който постигна 10-цифрено нетно състояние предимно от продажба на албуми и изпълнения на живо, вместо от предприемачески начинания.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback