Изненадващи приложения на бебешкото олио

Ето защо не трябва да го изхвърляте

03.10.2024 | 23:00 Редактор:
Бебешкото олио има множество ползи.
Бебешкото олио има множество ползи.

Ако случайно откриете останало бебешко олио в шкафовете, не бързайте да го изхвърляте. То може да ви бъде полезно както в домакинството, така и за други цели.

Връща блясъка на дървени мебели

Бебешкото олио може да помогне, като осигури бързо полиране. Минералното масло, което се съдържа в него, ще придаде приятен блясък на мебелите, като така спомага за създаването на водоустойчива бариера и подчертан блясък, който трябва да впечатли всички ваши гости. Освен това ще мирише свежо и като на бебе.

Разплита заплетена верижка на бижу 

Понякога бижутата ви могат да се оплетат и по тях да се оформят възелчета. Преди да помислите за по-драстични мерки, опитайте бърза баня с бебешко масло. То ще смаже металните връзки, позволявайки им да се отделят по-лесно. Използвайте карфица, за да разхлабите заплетения възел след потапяне в олиото.

Намалява стриите по време на бременност

Нанесете малко бебешко олио, за да омекотите кожата и да предотвратите стрии по време на бременност. Със сигурност сте чували за ползите от какаовото масло или пък от маслото от карите. Макар и полезни, те могат да ви се сторят доста мазни. Но бебешкото олио е перфектно, тъй като можете да го нанесете директно върху тялото си.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Freepik