fallback

Борис Джонсън разкри в мемоарите си подробности за смъртта на Елизабет II

"Знаех, че тя има форма на рак на костите", споделя бившият министър-председател на Великобритания

02.10.2024 | 14:36 Автор: Вяра Димова

Бившият министър-председател на Великобритания - Борис Джонсън, съобщи, че кралица Елизабет Втора е починала от рак на костите. Тя си отиде от този свят на 8 септември 2022 г.

Кралицата почина в замъка Балморал в Шотландия на 96-годишна възраст, като само 2 дни преди смъртта си се срещна с Борис там.

Джонсън коментира смъртта на Елизабет II в мемоарите си "Unleashed", които скоро ще излязат на пазара. Там той описва последната си среща с кралицата.

"Знаех от година или повече, че тя има форма на рак на костите и лекарите бяха притеснени, че във всеки момент тя може рязко да се влоши", пише Джонсън.

Преди последната си среща с нея, секретарят на кралица Елизабет II, Едуард Янг, го предупредил, че здравето на кралицата се е влошило малко през лятото.

"Тя изглеждаше бледа и по-прегърбена, имаше тъмни петна по ръцете и китките си, вероятно от интравенозни шотове или инжекции. Но нейният разсъдък, както и Едуард каза, беше напълно ненакърнен от нейната болест, от време на време в нашия разговор тя все още показваше набързо тази страхотна бяла усмивка", пише още той, цитиран от teenproblem.net.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback