Спортът повишава устойчивостта на стрес и ни помага на работното място

Активно насърчаваме нашите служители да спортуват, каза Милена Спанчелийска

30.09.2024 | 21:01 Редактор:

Спортът е изключително важен за всеки един човек. Той създава доста дисциплина. Същевременно се грижи за това да повишава устойчивостта на стрес и способността ни да взимаме решение. Активно насърчаваме хората, които са част от нашия екип да спортуват. Помага им в представянето в работата. Това коментира финансовият директор и заместник-главен изп. директор на компания за дизайн и производство на катерачни стени - Walltopia, Милена Спанчелийска по време на дискусията "Бъдещето: Работодатели и кариера" - мултиплатформен проект на телевизия Bulgaria ON AIR.

Тя разказа, че създават работна среда, в която служителите биха могли да спортуват, когато пожелаят. Сградата, в която е разположен офисът на фирмата, има голям катерачен център, фитнес оборудване, йога студио и студио за танци.

"Нашите служители могат във всеки едни момент да се възползват от тези предимства на работното си място. Това подобрява начина, по който те се чувстват при нас, и принадлежността им към компанията", добави Спанчелийска.

Тя подчерта, че има и други фактори, освен спорта, които влияят на представянето на служителите като професионалният опит, мотивацията и образованието.

"Всеки нов служител получава курс по катерене. След като изкарат курса, повече от половината служители продължават да се катерят и след това в свободното си време. Даваме свободен достъп до залата не само на служителите, но и на техните семейства. Така катеренето се превръща в семеен спорт", посочи Спанчелийска. 

Гледайте целия разговор във видеото.