fallback

Причини мъжът да си тръгне, дори ако привидно връзката е перфектна

Прекалено много рутина, недостатъчно вълнение...

29.09.2024 | 20:37 Автор: Деси Николова

Понякога един мъж напуска привидно идеалната си половинка в резултат на собствените си страхове, неспособност да се изправи пред очакванията или липса на емоционална готовност. Невинаги въпросът е какво е направила жената, за да отблъсне мъжа, а по-скоро е какво мъжът не може да преодолее сам. Какви са причините, които често карат даден мъж да напусне жена, която може би всъщност все още обича?

Твърде сериозно, твърде бързо

Всички мечтаем за идеална любов, но някои връзки се развиват с такава скорост, че мъжете просто не могат да ги обработят емоционално. Въпреки че в началото той може да се наслаждава на интензивността на отношенията, ако връзката стане твърде сериозна и обвързваща и то твърде бързо от началото ѝ, мъжът може и да се изплаши. Не е задължително той да не иска сериозна връзка по принцип, но времето е от съществено значение за него. Ако един мъж чувства, че сериозната връзка го задушава на този етап от живота му, най-лесният изход е да си тръгне.

Страх от загуба на свободата

Мъжете често ценят своята независимост и когато усетят, че една връзка отнема свободата им, започват да мислят за изход. Не трябва да става дума за лична свобода, като време за приятели или хобита, а за онази вътрешна свобода, която им позволява да бъдат това, което са, без постоянен компромис. Разбира се, връзките са изградени върху компромиси, но когато те започнат да доминират в желанията на мъжа, той често се чувства като уловен в капан.

Емоционална недостъпност

Някои мъже имат проблеми със задълбочаването на чувствата си, особено когато става дума за интимност и уязвимост. Възможно е да не могат да изразят емоциите си или дори да ги потиснат, което води до дистанциране. Когато се стигне до момента, в който те трябва да отворят сърцата си, вместо това страхът и неспособността да се свържат емоционално ги тласка към решението да напуснат връзката. Възможно е те да обичат партньорката си, но въпреки това да не успяват да ѝ се разкрият напълно, а вместо това да предпочетат да си тръгнат.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Freepik

fallback
Още от Любопитно
fallback