Коя е новата мода при веждите тази есен?

Изключително важен детайл на лицето, който често пренебрегваме

25.09.2024 | 21:44 Редактор:
Модата за правите вежди започва да напредва в средата и края на 2010-те години.
Модата за правите вежди започва да напредва в средата и края на 2010-те години.

Веждите може да изглеждат като незначителен детайл, неподатлив на тежестта на тенденциите в красотата, но хвърлете един поглед на снимките на вашите приятели, близки и любими звезди през годините и ще видите, че те носят различен стил вежди почти на всяка от тях. От ултратънки и с високи арки през 20-те години на миналия век до плътни и пухкави вежди през 80-те години, всяка епоха отразява собствените си идеали за красота.

Днес се гмуркаме в най-новата тенденция за красота – правите вежди – която описва чиста, плътна линия над окото с минимално извиване.

Правите вежди имат плоска, хоризонтална форма с малка или никаква арка, създавайки мек, естествен вид, който следва нормалната линия на костта над окото. Според гримьорите, това е по-дефиниран, високомоден външен вид, който е в пряк контраст с извитите пухкави вежди.

Много хора се стремят към по-стилен външен вид като цяло, а правите, по-малко ъгловати вежди осигуряват този ефект извити вежди.

Модата за правите вежди започва да напредва в средата и края на 2010-те години. Родното ѝ място е Южна Корея, където се възприема като младежки и естествен вид. Тъй като корейската красота владее света от дълго време, напълно разбираемо е, че правите вежди постепенно напуснаха границите на полуострова и се пренесоха в континенти като Европа и Америка. С помощта на TikTok и Instagram, тенденцията стана популярна за минути и дори някои знаменитости започнаха да я следват.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Freepik