fallback

Успехът на Маколи Кълкин вдъхновил Крис Кълъмбъс за "Хари Потър"

Известният режисьор с интересен разказ за емблематичната роля на Кевин в "Сам вкъщи" 

25.09.2024 | 09:48 Автор: Тодор Петров

Маколи Кълкин получи голямо признание от сценариста, продуцент и режисьор Крис Кълъмбъс, който прави някои от най-емблематичните детски продукции в историята на Холивуд. Той споделя как работата по хитовата поредица "Сам вкъщи" му е помогнала да намери правилния подход към кастинга за франчайза за "Хари Потър".

"Тръгнахме от снимките на първата част на Home Alone, когато все още на никой не му пукаше толкова. Само за една година Маколи Кълкин стана огромна звезда и това беше неочаквано. Не е като Хари Потър, където се знае, че филмът може да бъде изключително успешен", споделя Кълъмбъс в интервю с Деми Ловато

Известният режисьор разказва, че е видял от първа ръка огромния натиск върху малката звезда Маколи.

"Идвам от семейство от работническата класа и съм виждал това да се случва няколко пъти с други деца. Когато видиш някого, който идва от семейство от работническата класа, и изведнъж го хвърлят в киното – детето поема издръжката на семейството", спомня си 66-годишният Кълъмбъс.

Един от най-добрите сценаристи в Холивуд споделя, че чувства огромна отговорност да гарантира, че младите актьори знаят в какво се забъркват, отбелязвайки, че Даниъл Радклиф е подписал договори за няколко филма наведнъж. 

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback