fallback

Сокът от манго е богат на витамини

Поддържа имунната функция

24.09.2024 | 16:50 Автор: Деси Николова

Сокът от манго е богат на витамини А и С, които подсилват имунната система и функцията на очите, калий и магнезий, но най-мощното му хранително вещество са антиоксидантите. Плодовата напитка съдържа антиоксиданти като мангиферин, който може да помогне за предотвратяване на клетъчното увреждане. Може също така да е ефективен за хидратацията, въпреки че сокът не трябва да замества водата. Освен това, мангото може да помогне с храносмилането чрез естествени ензими, които също могат да бъдат намерени в сока му.

Поддържа имунната функция

Сокът от манго е пълен с антиоксиданти, които могат да подобрят имунната функция на тялото. Антиоксидантите, като бета-каротин, поддържат имунитета и предпазват клетките от увреждане. Тези хранителни вещества могат да допринесат за цялостното здраве, включително здравето на сърцето, чрез намаляване на оксидативния стрес и възпалението.

Подобрява здравето на сърцето

Оксидативният стрес се отнася до дисбаланс на свободните радикали и оксиданти в тялото. Той може да има отрицателно въздействие върху нашето сърдечносъдово здраве. Като пиете сок от манго, има вероятност да намалите оксидативния стрес, като същевременно насърчавате здравето на сърцето. Не забравяйте обаче да не пренебрегвате приема на здравословни за сърцето храни като ядки, варива, морски дарове, пълнозърнест хляб, сладки картофи и куркума.

Помага за ограничаване на възпалението

Мангиферинът е истинската сила на антиоксидантите. Наред със способността си да предотвратява клетъчно увреждане, той има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за защита на сърцето, дебелото черво и други чувствителни органи.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Freepik

fallback
Още от Любопитно
fallback