Суперхрани за имунитет през есента

Тиква, ябълка, нар...

24.09.2024 | 13:20 Редактор:
Тиквата е един от най-богатите източници на витамините А и С.
Тиквата е един от най-богатите източници на витамините А и С.

Есента чука на вратите ни, а есенните суперхрани са изпълнени с витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, които са важни за здравето.

Тиква 

Тиквата е есенна суперхрана, която вече може да се види по щандовете в магазините. Тиквата е един от най-богатите източници на витамините А и С, които са мощни антиоксиданти.

Тиквата подпомага функциите на имунната, храносмилателната, отделителната системи. 

Тиквено семе 

Не изхвърляйте тиквените семки, когато печете любимата си тиква, защото те са истинска есенна суперхрана. Тиквеното семе е богат източник на протеини, мазнини, антиоксиданти, фибри, магнезий, витамини от група В. Те потискат възпаленията в тъканите, подпомагат метаболизма и ускоряват отслабването.

Ябълки 

Ябълките са есенна суперхрана, която задължително да присъства на трапезата ви. Ябълките са богати на витамини, фибри, антиоксиданти, калий. Те са изключителен източник на витамин С. Цялата тази прекрасна комбинация стимулира имунната система, храносмилането, сърдечносъдовото здраве и предпазва от диабет.

Нар 

Нарът е прекрасен есенен плод, който вирее у нас. Не го отминавайте, защото той е истинска есенна суперхрана. Нарът е изключително богат източник на витамин С, антиоксиданти, полифеноли, пробиотични фибри.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay