fallback

Съвети как да изглеждаме стилно и елегантно с малък бюджет

Можем да намерим някои страхотни винтидж модели втора употреба

19.09.2024 | 18:23 Автор: Деси Николова

Ако редовно разглеждате социалните мрежи, вероятно черпите вдъхновение за модата от тях. Не всеки може да си позволи луксозни дрехи, но всеки може да изглежда стилно с малко усилия. Как да постигнете елегантен и скъп вид тази есен? 

Носете дълго палто

Когато времето захладнее, връхните дрехи са от съществено значение както за топлина, така и за стил. Ако има една горна дреха, която купувате или изваждате от гардероба си този сезон, която ще ви накара да изглеждате скъпи, това е дълго палто. Дългото вълнено палто или тренчкот винаги могат да "издигнат" есенния ви тоалет.

Това универсално връхно облекло може да се носи върху почти всеки ансамбъл. Носете го с дънки и пуловер за уютен външен вид; с рокля за вечерна среща или с риза и панталон за стилна визия, подходяща за офиса. Дългото палто дори прави дрехите за почивка да изглеждат луксозно! Лекият тренчкот е идеален за по-топло есенно време, докато вълненото палто е перфектно за времето преди зимата.

Масовите марки имат страхотни модели, за които ще платите по-малко, но можете също да потърсите в местните винтидж магазини или сайтове за дрехи втора ръка.

Избягвайте намачканите дрехи

Поредният съвет за това да изглеждате скъпо (с ограничен бюджет) за тази есен е да избягвате намачканите дрехи. Поддържането на тоалетите ви без гънки е един от най-лесните начини да изглеждате изискано. Отделете време да изгладите на пара или с ютия дрехите си, преди да тръгнете – това няма да ви отнеме много време и си заслужава.

Освен това не забравяйте да съхранявате правилно дрехи като пуловери и палта, за да избегнете трудни за премахване гънки, които могат да нарушат цялостния ви вид.

Добавете малко кожа 

Кожата е основен елемент на есенната мода – така че очевидно има място в този списък! Добавянето на кожа – независимо дали е под формата на яке, колан, ботуши или блейзър – лесно издига основното облекло на по-високо ниво.

Можете да намерите някои страхотни винтидж модели от 100% кожа втора употреба.

За по-бюджетна покупка изберете веган или изкуствена кожа, която изглежда истинска. Тъмна, изцяло черна визия, е идеална за вечерно излизане, съчетана с кожена пола. Можете да съчетаете и едноцветно кремаво облекло, като го направите по-есенно с нотки на кожени аксесоари като маратонки и черен колан.

Четете повече в az-jenata.bg

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
44%
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
23%
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
11%
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
19%
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
3%
Общо 1893 гласа

Снимка: Freepik

fallback
Още от Любопитно
fallback