Съвети как да изглеждаме стилно и елегантно с малък бюджет

Можем да намерим някои страхотни винтидж модели втора употреба

19.09.2024 | 18:23 Редактор:
Изглеждайте стилно тази есен.
Изглеждайте стилно тази есен.

Ако редовно разглеждате социалните мрежи, вероятно черпите вдъхновение за модата от тях. Не всеки може да си позволи луксозни дрехи, но всеки може да изглежда стилно с малко усилия. Как да постигнете елегантен и скъп вид тази есен? 

Носете дълго палто

Когато времето захладнее, връхните дрехи са от съществено значение както за топлина, така и за стил. Ако има една горна дреха, която купувате или изваждате от гардероба си този сезон, която ще ви накара да изглеждате скъпи, това е дълго палто. Дългото вълнено палто или тренчкот винаги могат да "издигнат" есенния ви тоалет.

Това универсално връхно облекло може да се носи върху почти всеки ансамбъл. Носете го с дънки и пуловер за уютен външен вид; с рокля за вечерна среща или с риза и панталон за стилна визия, подходяща за офиса. Дългото палто дори прави дрехите за почивка да изглеждат луксозно! Лекият тренчкот е идеален за по-топло есенно време, докато вълненото палто е перфектно за времето преди зимата.

Масовите марки имат страхотни модели, за които ще платите по-малко, но можете също да потърсите в местните винтидж магазини или сайтове за дрехи втора ръка.

Избягвайте намачканите дрехи

Поредният съвет за това да изглеждате скъпо (с ограничен бюджет) за тази есен е да избягвате намачканите дрехи. Поддържането на тоалетите ви без гънки е един от най-лесните начини да изглеждате изискано. Отделете време да изгладите на пара или с ютия дрехите си, преди да тръгнете – това няма да ви отнеме много време и си заслужава.

Освен това не забравяйте да съхранявате правилно дрехи като пуловери и палта, за да избегнете трудни за премахване гънки, които могат да нарушат цялостния ви вид.

Добавете малко кожа 

Кожата е основен елемент на есенната мода – така че очевидно има място в този списък! Добавянето на кожа – независимо дали е под формата на яке, колан, ботуши или блейзър – лесно издига основното облекло на по-високо ниво.

Можете да намерите някои страхотни винтидж модели от 100% кожа втора употреба.

За по-бюджетна покупка изберете веган или изкуствена кожа, която изглежда истинска. Тъмна, изцяло черна визия, е идеална за вечерно излизане, съчетана с кожена пола. Можете да съчетаете и едноцветно кремаво облекло, като го направите по-есенно с нотки на кожени аксесоари като маратонки и черен колан.

Четете повече в az-jenata.bg

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
44%
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
23%
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
11%
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
19%
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
3%
Общо 1893 гласа

Снимка: Freepik