Какво да избягваме по време на менструацията, за да облекчим болките

Консумацията на твърде много кафе влиза в списъка

18.09.2024 | 18:10 Редактор:
Някои неща увеличават дискомфорта.
Някои неща увеличават дискомфорта.

Менструалният цикъл носи със себе си редица неприятни симптоми, които жените изпитват всеки месец. Болезнени крампи, подуване, отичане, промени в настроението и други неприятни усещания са част от този период. За да облекчим тези симптоми, е полезно да избягваме дейности, които обикновено увеличават дискомфорта по време на цикъл.

Храни със сол

Когато сме в менструален цикъл не е препоръчително да консумираме храни с много сол, защото те могат да влошат дискомфорта. Освен това, могат да допринесат за подуване и отичане, които така или иначе, често се наблюдават по време на цикъл.

Много кафе

Консумацията на твърде много кафе по време на менструация също влиза в списъка за непрепоръчителни неща. Кофеинът, който се съдържа в кафето, може да увеличи неприятните усещания като чувствителност на гърдите. Можете да пиете кафе, но за предпочитане е да не прекалявате с него.

Носите превръзка цял ден

Тази грешка едва ли се среща често, ако държите на добрата хигиена, но е важно да се уточни. Дългата употреба на една и съща превръзка или тампон може да създаде условия за развитие на бактерии. Една от базовите препоръки е, че санитарен продукт се носи от 4 до 6 часа, не по-дълго.

Четете повече в az-jenata.bg

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 830 гласа

Снимка: Freepik