Ако сте изчерпили идеите си за обяд или вечеря, заложете на класическо пиле. Може да го приготвите по толкова разнообразни начини. Печеното на фурна е далеч по-здравословно от пърженото.
Продукти:
- 1/3 чаша мътеница
- 1 супена лъжица микс подправки по
- избор
- ½ чаена лъжица сол
- 1 чаша галета
- 2 бр. пилешки гърди, нарязани на
- едро
- 2 бр. пилешки бутчета, долни
- 2 бр. пилешки бутчета, горни
- Спрей за готвене
Приготвяне:
- Потопете пилешкото месо в мътеницата, след това в сместа с подправките, накрая в галетата.
- Подредете пилешкото в тава с хартия за печене.
- Напръскайте със спрей за готвене и печете до златисто в загрята фурна на 200 градуса.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Pexels
Колко пъти ходихте на почивка това лято?
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: