fallback

Пет храни в борбата с коремните мазнини

Ядките е добре да бъдат накисвани

18.09.2024 | 06:50 Автор: Елеонора Танева

Бобовите храни, мазните меса, бонбоните, газираните напитки, тестените изделия - всички тях ги обединява потенциалната опасност от подуване на корема. При честа употреба има и натрупване на мазнини в областта на корема.

Ето кои храни помагат в борбата с паласките:

Бадеми 

Тези ядки съдържат мононенаситени мазнини, които могат да помогнат на тялото да изгаря излишните мастни натрупвания и да се бори с глада. Западни учени установяват, че хората, които ядат бадеми, са по-малко гладни. Хубаво е ядките да се накисват преди консумация.

Киноа

В нея не се съдържа глутен. Киноата е източник на фибри, които подпомагат храносмилането и предотвратяват запека. Това е много важно за редуцирането на излишните килограми.

Джинджифил

Ако се опитвате да отслабнете, тази ароматна подправка определено може да ви помогне да подобрите метаболизма си и да намалите подуването на корема, задържането на излишни течности. Джинджифилът е естествено средство за намаляване на газовете или лошото храносмилане.

Папая 

Вкусният тропически плод е полезен източник на витамини А, С, Е и фолиева киселина. Папаята също съдържа ензим, наречен папаин. Този ензим помага на стомашно-чревната система да разгражда трудносмилаемите храни, предотвратявайки възпаление и подуване на корема.

Аспержи

Зеленчуците са много богати на антиоксиданти, фибри. Консумацията им ни поддържа сити за дълги периоди между храненията, освен това аспержите са и естествен диуретик и улесняват елиминирането на излишните течности от организма. Също така съдържат пребиотици, които действат като храна за пробиотиците в червата ни.

Още по темата вижте в: az-jenata.bg

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 658 гласа

Снимка: pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback