fallback

Сериалът "Мечката" триумфира на наградите "Еми"

Ресторантьорската история грабна приза в три от четирите комедийни категории

16.09.2024 | 09:36 Автор: Искра Ангелова

Ресторантьорската история "Мечката" спечели най-много награди "Еми" - три от четирите комедийни категории. Така Джийн Смарт спечели третата си награда за ролята си на комедиантка в "Хитринки", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Джереми Алън Уайт и Ебон Мос-Бахрах спечелиха за втори пореден път награди "Еми" за най-добър комедиен актьор и поддържащ актьор.

"Този сериал промени живота ми и ми вдъхна вяра, че промяната е възможна", заяви Уайт, докато приемаше наградата си на сцената на театъра "Пийкок" в центъра на Лос Анджелис. И двамата получиха същите награди на предишните "Еми", които се проведоха през януари, след като стачка в Холивуд попречи на нормалното им провеждане.

Лайза Колон-Зайъс спечели изненадващо трета награда "Еми" за "Мечката", за най-добра поддържаща комедийна актриса.

Публиката аплодира Джийн Смарт на крака, след като тя получи третата си награда "Еми" за ролята на седемдесетгодишната комедиантка Дебора Ванс в "Хитринки".

"Оценявам това, защото просто не получавам достатъчно внимание", пошегува се тя на сцената, цитирана от БТА.

Сериалът спечели и четвърта награда, която беше получена от създателя му Кристофър Сторър. Наградите при драматичните сериали започнаха с награда за най-добра поддържаща драматична актриса за австралийката Елизабет Дебики, за ролята ѝ в "Короната". Били Крудъп спечели "Еми" за най-добър поддържащ драматичен актьор за ролята си на интригант в "Сутрешното шоу".

Носителите на награди "Еми" се избират чрез гласуване от близо 22 000 изпълнители, режисьори, продуценти и други членове на Холивудската телевизионна академия, припомня Ройтерс.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback