Сериалът "Мечката" триумфира на наградите "Еми"

Ресторантьорската история грабна приза в три от четирите комедийни категории

16.09.2024 | 09:36 Редактор:
Носителите на наградите се избират чрез гласуване от близо 22 000 изпълнители, режисьори, продуценти.
Носителите на наградите се избират чрез гласуване от близо 22 000 изпълнители, режисьори, продуценти.

Ресторантьорската история "Мечката" спечели най-много награди "Еми" - три от четирите комедийни категории. Така Джийн Смарт спечели третата си награда за ролята си на комедиантка в "Хитринки", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Джереми Алън Уайт и Ебон Мос-Бахрах спечелиха за втори пореден път награди "Еми" за най-добър комедиен актьор и поддържащ актьор.

"Този сериал промени живота ми и ми вдъхна вяра, че промяната е възможна", заяви Уайт, докато приемаше наградата си на сцената на театъра "Пийкок" в центъра на Лос Анджелис. И двамата получиха същите награди на предишните "Еми", които се проведоха през януари, след като стачка в Холивуд попречи на нормалното им провеждане.

Лайза Колон-Зайъс спечели изненадващо трета награда "Еми" за "Мечката", за най-добра поддържаща комедийна актриса.

Публиката аплодира Джийн Смарт на крака, след като тя получи третата си награда "Еми" за ролята на седемдесетгодишната комедиантка Дебора Ванс в "Хитринки".

"Оценявам това, защото просто не получавам достатъчно внимание", пошегува се тя на сцената, цитирана от БТА.

Сериалът спечели и четвърта награда, която беше получена от създателя му Кристофър Сторър. Наградите при драматичните сериали започнаха с награда за най-добра поддържаща драматична актриса за австралийката Елизабет Дебики, за ролята ѝ в "Короната". Били Крудъп спечели "Еми" за най-добър поддържащ драматичен актьор за ролята си на интригант в "Сутрешното шоу".

Носителите на награди "Еми" се избират чрез гласуване от близо 22 000 изпълнители, режисьори, продуценти и други членове на Холивудската телевизионна академия, припомня Ройтерс.

Снимка: БГНЕС