Какво да обличаме в ежедневието през есента?

Този сезон изисква уютни дрехи, които не са прекалено дебели

16.09.2024 | 09:16 Редактор:
Ключовите части на сезонния гардероб тук са пуловери.
Ключовите части на сезонния гардероб тук са пуловери.

Есента вече чука на вратата, а с настъпването ѝ е време да се замислим и за гардероба ни. Често ни се иска да съчетаем така дрехите си, че хем да са стилни, хем удобни.

Този сезон изисква уютни дрехи, които не са прекалено дебели, но в същото време ни предпазват от капризите на времето. Ключовите части на сезонния гардероб тук са пуловери, палта и обувки, които да осигурят стил, комфорт и уют. 

Задължителните дрехи за есента

Дънки с прави крачоли

Никога не може да сбъркате с класически дънки, независимо от сезона. Но когато настъпи есента, модните експерти препоръчват да се насочите към модели с прави крачоли, тъй като това обикновено е по-прилягаща и гъвкава опция. Те се предлагат в различни цветове, но специално за по-мрачните сезони е добре да изберете по-тъмни модели, за да си спестите нервите около евентуално изцапване в дъжда.

Скъсено яке

Многопластовите елементи като пуловери, жилетки и якета са от съществено значение за есента. Сред многото налични опции, които могат да ви затоплят, докато изглеждате шик, изрязаното яке е на челните позиции. Комбинация между риза и яке, то е полезно за есента, когато температурите са между комфортно топли и твърде студени.

През тази година по-късите, по-изрязани и малко по-разкроени стилове стават популярни за сметка на якетата тип ризи, които властваха досега. За стилен външен вид изберете по-къс модел, който да описва фигурата ви.

Боти

Стилните боти са чудесни за есенния сезон, тъй като могат да се носят с почти всичко и изглеждат добре независимо от стила. Те са абсолютна сезонна класика и спокойно можем да кажем, че са задължителни за всеки гардероб, когато времето навън се развали. Могат да бъдат добавени към рокли, поли, дънки и дори гащеризони.

Когато избирате боти, заложете на такива, които стигат точно над глезена, за да подчертаете най-тясната част на крака си. Неутралните цветове като кафяво, сиво, черно, бежово или сиво-кафяво ви дават повече свобода за съчетаване и комбиниране с дрехи с различни шарки, текстури и цветове.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: Pixabay