Пилешките бутчета винаги са добър избор - независимо дали ги избирате за обяд, или за вечеря. Споделяме с вас лесна и бърза рецепта, с която да зарадвате семейството си.
Продукти
- 4 броя пилешки бутчета без кост и
- кожа
- 1 и ¾ чаша смлени на трохи филии
- хляб
- листата на 1 връзка магданоз
- 2 скилидки стрит чесън
- настъргана лимонова кора на вкус
- 4 супени лъжици зехтин и отделно още за намазване на месото
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
В кухненски робот смелете хляба до получаването на трохи.
Заедно с чесъна и лимоновата кора добавете магданоза към хлебните трохи.
Добавете сол на вкус и зехтина.
Пилешките бутчета се намазват с малко зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.
След това се овалват много добре в сместа с хлебните трохи.
Сложете овкусеното месо в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в
Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook
ТУК