Рецепта за крехки пилешки бутчета с хрупкава коричка

Зарадвайте близките си с вкусна храна

11.09.2024 | 22:41 Редактор:
Лесна и бърза рецепта за пилешки бутчета.
Лесна и бърза рецепта за пилешки бутчета.

Пилешките бутчета винаги са добър избор - независимо дали ги избирате за обяд, или за вечеря. Споделяме с вас лесна и бърза рецепта, с която да зарадвате семейството си.

Продукти

  • 4 броя пилешки бутчета без кост и
  • кожа
  • 1 и ¾ чаша смлени на трохи филии
  • хляб
  • листата на 1 връзка магданоз
  • 2 скилидки стрит чесън
  • настъргана лимонова кора на вкус
  • 4 супени лъжици зехтин и отделно още за намазване на месото
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

  1. В кухненски робот смелете хляба до получаването на трохи. 
  2. Заедно с чесъна и лимоновата кора добавете магданоза към хлебните трохи. 
  3. Добавете сол на вкус и зехтина. 
  4. Пилешките бутчета се намазват с малко зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. 
  5. След това се овалват много добре в сместа с хлебните трохи. 
  6. Сложете овкусеното месо в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels