fallback

Ричард Гиър изуми света с разкритие за Джулия Робъртс и "Хубава жена"

"Героят беше един костюмар с хубава прическа", каза актьорът

11.09.2024 | 09:36 Автор: Вяра Димова

Филмът "Хубава жена" от 1990 г. е символ на романтичния жанр в Холивуд и циментира двамата си главни герои като основни играчи на любовната сцена. Химията между Едуард и Вивиан е видима на екрана, но дали всичко е било добра актьорска игра, или наистина е имало привличане между Ричард Гиър и Джулия Робъртс?

По време на присъствието си във Венеция за 81-ия филмов фестивал, 75-годишният актьор се пошегува, че между него и красивата му колежка не е имало и капка химия. Докато гледаше сцени на емблематичния си герои, Едуард, който съблича Вивиан върху пианото в хотела, Гиър заяви шеговито, че не вижда абсолютно никаква страст между двамата.

"Този актьор и тази актриса очевидно нямат химия помежду си", каза той по време на мастърклас, който изнесе във Венеция.

Гиър допълни, че точно тази сексапилна сцена не я е гледал от доста дълго време.

Оказва се, че сцената е била напълно импровизирана, като актьорът е използвал собствения си музикален талант, за да впечатли още повече жената на своите желания. Гиър помогнал на режисьора Гари Маршал да създаде сексапилния момент в хотела, като му казал, че често се опитва да намери стая с пиано във всеки хотел, който отсяда, за да посвири и да се приспи.

Макар Едуард да е една от емблематичните му роли, Гиър признава, че героят му е бил "криминално подценен" в сценария. 

"Основно той беше един костюмар с хубава прическа", коментира актьорът.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Любопитно
fallback