Ефективни неинвазивни методи за премахване на целулит и мастни натрупвания

Как работят новите апаратни процедури

10.09.2024 | 10:31 Редактор:
Високотехнологични решения.
Високотехнологични решения.

Има много апаратни процедури, предназначени за премахване на целулита и намаляване на подкожната мастна тъкан. Повечето от тях са неинвазивни и не изискват период на възстановяване.

Ендосфера 

Представлява апаратна процедура, основана на компресивна микровибрация, която може да се използва в зоните с признаци на стареене и натрупавне на мазнини по лицето и тялото. Подобрява лимфния дренаж, стимулира кръвообращението и подпомага реструктурирането на съединителната тъкан. 

Неинвазивна процедура, която осигурява ефективна терапия за цялото тяло, като се справя успешно с целулита, контурира фигурата и третира признаците на стареене.

Представлява ролка, съставена от 55 от хипоалергенен силикон, при чието използване се генерират механични вибрации с ниска честота, които се насочват директно към подкожните слоеве. Микровибрацията достига причинителите на целулита и намалява ефекта на портокаловата кожа. Намаляват се мастните натрупвания по ръцете, гърба, талията, корема, бедрата и седалището. 

Ендосферата включва компресивна микровибрация, електромускулна стимулация и хипервълна. Апаратната процедура премахва мазнините по корема, докато паралелно стимулира и подсилва мускулатурата на корема. Грижи се за увисвания, които са характерни при отслабване. Осигурява без упражнения и диети намаляване на обиколката на талията, стягане на коремните мускули и извайване на релефа в коремната област.

Криолиполиза

Криолиполизата е процедура за намаляване на мастните депа в определени области на тялото чрез замразяване и впоследствие разрушаване на мастни клетки. Подходяща е за мъже и жени, които се борят с мастни натрупвания и не се повлияват от диети и спорт. Приложима е за премахване на двойна брадичка.

Няма необходимост да се прилага каквато и да е упойка, защото процедурата е напълно безболезнена. Няма възстановителен период, а резултатите от нея са поетапни. Мастните клетки се разграждат в продължение на няколко месеца по естествен начин. Резултатите се наблюдават след около 2 месеца, така кожата има време да произведе достатъчно колаген и еластин, за да остане стегната.
 
При охлаждането на мастните киселини в мастните клетки кристализират, което води до тяхното разрушение. При една процедура криолиполиза се постига кристализация на около 30% от мастните клетки в третираната зона. Затова за постигане на желания резултат са необходими поне 3 процедури в интервал не по-ранен от 45дни. 

Не се увреждат околните тъкани, тъй като са устойчиви на кристализация при охлаждане и затова е безвредна за кожата, мускулите и другите органи и системи. След процедурата е препоръчително да се приема голямо количество вода и да се избягват пържени и тестени храни.

Четете повече в puls.bg

Снимка: Freepik