fallback

Меркурий преминава в Дева и ни насърчава да бъдем по-добри

Времето е подходящо за конструктивна промяна

09.09.2024 | 16:55 Автор: Елеонора Танева

Планетата на комуникацията Меркурий преминава на 9 септември в една от зодиите, на които е управляваща планета – Дева.  Меркурий влияе върху това как се свързваме с другите, как изразяваме себе си и мислим. 

Когато Меркурий се движи през Дева, ние сме склонни да сме по-заземени и заинтересувани от това да бъдем полезни на другите. Можем да бъдем по-внимателни и организирани, когато преследваме целите си. В същото време може да забележим и засилена тенденция да сме малко по-педантични, перфекционистични и тревожни.

Транзитът ще продължи до 26 септември и периодът е много подходящ за самоусъвършенстване или за това да обърнем повече внимание на здравето си. 

Можем да насърчим по-добър баланс между професионалния и личния живот или да започнем да спортуваме, да се храним здравословно. Когато Меркурий е в Дева, определено ще почувстваме облекчение, защото цялата тази критична енергия най-накрая може да бъде насочена положително.

Меркурий е в Дева само за кратко време, но през този период планетарната енергия гарантира, че можете да постигнете огромен напредък в намирането на практически решения и създаването на конструктивна промяна.

На 11 септември Меркурий ще формира добър секстил към Марс в Рак, което служи като покана не само да си поставяме цели, но и да ги сбъдваме.

След това, на 18 септември, Меркурий се противопоставя на Сатурн, което обикновено улеснява провеждането на сериозни разговори. 

Меркурий ще се изравни с планетата на късмета Юпитер на 21 септември, което може да раздуе прекалено много нашия оптимизъм и нетърпение да се потопим в големи проекти. Възприемането на по-премерен подход е по-доброто.

На 24 и 26 септември Меркурий формира хармонични тригони както с променящия играта Уран в Телец, така и с могъщия Плутон в Козирог, увеличавайки способността ни да мислим отвъд конвенционалното.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback