fallback

Как да разберем, че на пералнята ѝ остава малко живот

Има няколко грешки, които допускаме

09.09.2024 | 13:20 Автор: Искра Ангелова

Един от най-използваните уреди във всеки дом е пералнята. Благодарение на нея поддържаме дрехите си чисти. Но с ежедневната ѝ употреба ние доста често допускаме и грешки, които скъсяват живота ѝ и правят прането по-некачествено.

Кои са признаците, че пералнята ни вече не работи добре?

Нетипични звуци

Ако пералнята ви е започнала да издава странни звуци, които допреди това не сте чували, вероятността скоро да се развали е голяма. Много е възможно да се появят и признаци, че не пере добре, като недобре изплакнати дрехи, остатъци от замърсяване или препарат за пране, лоша миризма.

Дрехите излизат мръсни или твърде смачкани

Друг признак, че пералнята не пере добре е състоянието на дрехите. Ако те излизат от нея недостатъчно добре изпрани или са прекалено смачкани, това значи, че уредът не работи правилно. Възможно е и да излязат недостатъчно изстискани след центрофуга, което е признак, че или сте я претоварили, или е пред разваляне.

Неприятен мирис

Ако при изваждане на дрехите от пералнята усещате лоша миризма, която няма общо с чистите дрехи, с които сте свикнали, това е признак, че пералнята не работи добре. Има вероятност това да се дължи просто на запушени дюзи, но може и да е знак, че пералнята скоро ще се развали и не работи добре.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Любопитно
fallback