Как да вкараме есента в дома си?

Сухите светя са страхотни за сезона и издържат дълго

06.09.2024 | 16:32 Редактор:
Одеялата са чудесен декор.
Одеялата са чудесен декор.

Въпреки по-кратките и хладни дни есента остава един от най-красивите сезони. Уикендите вкъщи могат да бъдат възможност за повече време с половинката или семейството, а кратките дни ни дават възможност да се насладим на вечерни разходки в края на септември, когато времето не е чак толкова студено, а е точното количество прохлада, за която мечтаем цяло лято. 

Все още е лято, но есента ще дойде още преди да се усетим, а това означава, че е време да помислим и за начините, по които да я посрещнем. 

Включете пейзажни картини

Пейзажните картини са доста класически и съдържат много красиви нюанси, които създават перфектен есенен декор. Обиколете местните битпазари и ретро магазини в търсене на картини с по-приглушени цветове, но можете също така да намерите и множество евтини опции при търговци на дребно, както и свободно да изтеглите от интернет и да принтирате у дома. Изберете няколко картини и ги поставете в богато украсени рамки, които можете да поставите на етажерката над телевизора, на рафта за книги, нощното шкафче или на стената. 

Заменете летните цветя

Ако и вие, като нас, обичате да имате цветя у дома, напълно ви разбираме, когато трябва да прибирате саксиите от терасата вътре в апартамента. Тъй като времето става все по-хладно, помислете за замяна на вашите свежи цветя с клони, сухи цветя или пампас трева. Освен че са подходящи за сезона, тези опции могат да бъдат изключително бюджетни, като се има предвид, че издържат месеци наред.

Сложете одеяла

Ако сте човек, на когото постоянно му е студено, може да поставите няколко одеяла по дивана за всеки случай. Уверете се, че сте избрали модел, който допълва декора на хола ви, за да можете небрежно да го преметнете върху облегалката на дивана, когато не го използвате. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels