Нискокалорична рецепта за пиле с песто

С по-малко от 400 калории за порция

05.09.2024 | 20:46 Редактор:
Бърза рецепта.
Бърза рецепта.

Пилешкото месо е отличен избор за диетични храни или когато искаме да се храним с по-нисък калориен прием. Днес ви представяме рецепта за пилешко с песто, която се приготвя бързо и съдържа по-малко от 400 калории на порция.

Необходими продукти

  • 2 малки обезкостени пилешки гърди
  • без кожа (всяка около 150 г)
  • ½ лимон (ситно настъргана кора и
  • сок)
  • 1 с.л. пресни листа от мащерка
  • 1 с.л. сушена мащерка
  • 2 с.л. екстра върджин зехтин
  • 1 голяма тиквичка, диагонално
  • нарязана на филийки с дебелина 1
  • см
  • 1 жълта чушка (или половината
  • червена и половината жълта),
  • почистена от семките и нарязана
  • 20 малки чери домати
  • 3 с.л. песто от пресен босилек
  • шепа рукола
  • сол
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне

Сложете пилешките гърди върху дъска и покрийте с парче фолио или хартия за печене. Намачкайте ги с точилка, докато станат по-плоски. Сложете ги в купа, добавете лимоновата кора и сока, листата мащерка, 1 с.л. зехтин, щипка сол и много черен пипер.

Обърнете пилето в маринатата и оставете да се маринова покрито в хладилника за 5 минути. Загрейте голям грил тиган на средно висока температура. Сложете пилето върху върху него и печете по 5-6 минути от всяка страна.

Сложете тиквичките, чушката и доматите в чиста купа с останалият зехтин и овкусете със сол и черен пипер.

Прехвърлете пилето в чиния и оставете да почине. Добавете зеленчуците към грила и гответе за 2-3 минути от всяка страна или докато леко се овъглят и омекнат.

Върнете в купата за смесване, добавете пестото и руколата и разбъркайте леко. Разпределете между две чинии. Нарежете пилешкото месо на дебели филийки и го сложете отгоре. Полейте с останалия сок и допълнителна капка зехтин, ако желаете.

Повече рецепти може да намерите в az-jenata.bg

Снимка: Freepik