fallback

Как да запазим цвета на косата наситен за по-дълго време?

Топлинната обработка може да бъде особено вредна

02.09.2024 | 21:36 Автор: Деси Николова

Грижата за боядисаната коса изисква повече внимание и използването на специални продукти, но това води до траен и интензивен цвят, както и до здрава и красива коса. С правилната грижа, боядисаната коса може да запази своя блясък и жизненост, независимо от външните условия. Времето и средствата, вложени в качествени продукти, със сигурност ще се изплатят с красива и здрава коса.

Първата стъпка в грижата за боядисана коса е изборът на подходящ шампоан и балсам. Обикновените шампоани могат да съдържат агресивни сулфати и други почистващи съставки, които измиват цвета и изсушават косъма. Затова е важно да се използват продукти, специално разработени за боядисана коса. Тези шампоани и балсами са по-меки и често съдържат допълнителни съставки, които запазват интензитета на цвета и поддържат косата хидратирана.

Честото измиване на косата може да доведе до по-бързо избледняване на цвета. За да се предотврати това, се препоръчва да се мие косата на всеки 2-3 дни, или дори по-рядко, ако е възможно. За освежаване на косата между измиванията може да се използва сух шампоан. Този продукт абсорбира излишната мазнина от скалпа и придава обем, без да е необходимо да се мокри косата.

Топлинната обработка, като сушене със сешоар, използване на преса или маша, може да бъде особено вредна за боядисаната коса. Топлината отслабва структурата на косъма и може да доведе до загуба на блясък и интензитет на цвета. За да се минимизират тези негативни ефекти, е важно да се използват термозащитни продукти преди всяка топлинна обработка. Те създават защитен слой върху косъма, който намалява вредата от високата температура.

Четете повече в puls.bg

Снимка: Freepik

fallback
Още от Любопитно
fallback